Visita Espiritual a la Mare de Déu de la Pineda. Vila-seca (Tarragonès, Tarragona).

VISITA ESPIRITUAL A LA MARE DE DÉU DE LA PINEDA, DE VILA-SECA

Mare de Déu de la Pineda, de Vila-seca, molt invocada per la gent del mar. La imatge és del s. XIV-XV, un baix relleu de pedra i d'estil gòtic local. El conjunt fa només 27 centímetres d'alçària.


Puríssima i gloriosa Mare, Senyora de la Pineda i Patrona dels vila-secans, atorgueu als vostres fills aquella fe enardida que tenien els avis, i abrigueu-nos tots amb l'amplada amorosa del vostre mantell. Ave Maria.

Immaculada i dolcíssima reina, que teniu un soli a cada cor, i en cada llar de Vila-seca una capella: refermeu, encara, la nostra confiança en vós i desvetlleu en nosaltres l'anhel de servir fidelment el Crist i la seva Església. Ave Maria.

Nova i victoriosa Eva que, al peu de la creu, oferíreu al món la fruita saborosa de la Gràcia: allunyeu de la nostra vila la llavor immunda del pecat, i feu-nos sentir la set de viure en cristià les vint-i-quatre hores de cada dia. Ave Maria.

Encisadora i humilíssima Verge, per Déu enaltida a la més fecunda maternitat: encomaneu a totes les llars de Vila-seca, l'amor i la pau que regnava, tothora, a la vostra casa de Natzaret, ideal de les famílies cristianes. Ave Maria.

Dispensadora de totes les gràcies i més forta que un exèrcit en combat: beneïu les collites i els conreus, vetlleu la nostra vida quotidiana, uniu-nos amb cor de germans i defenseu-nos de mals i d'enemics. Ave Maria.

Advocada nostra i emperadriu del cel, vida, dolcesa i esperança nostra: des del vostre santuari de la Pineda, pregueu per tots nosaltres al vostre Fill, endolciu l'hora de la nostra mort, i obriu-nos les portes del cel. Ave Maria.

Pregueu per nosaltres, Verge santa de la Pineda.
Perquè siguem dignes de les promeses de Jesucrist.

Preguem:
O Déu, que per la resurrecció del vostre Fill i Senyor nostre Jesucrist, us heu dignat alegrar la terra, concediu-nos, us preguem, que, per la seva Mare, la Verge Maria assolim el goig de la vida eterna. Pel mateix Crist, Senyor nostre. Amén.


Ermita de la Mare de Déu de la Pineda. A dos quilòmetres del nucli de Vila-seca, en la carretera de Tarragona a Salou. L'aplec es celebra el dilluns de Pàsqua

Festa Quinquennal de la Portada de la Mare de Déu de La Pineda a l'església parroquial de Sant Esteve de Vila-seca. Foto: Pere Ferré. Any 2013.


Comentaris