Goigs i Novena de Santa Maria de Cerdanya (Nostra Senyora de la Sagristia). Patrona de Puigcerdà i la seva comarca. Puigcerdà (Cerdanya, Girona)

Mare de Déu de La Sagristia

Enllà França vos adora,
ençà, Espanya en vos confia:
Socorreu-nos, gran Senyora,
Verge de la Sagristia.

Fins al cel, perquè el respiri
alces, Puigcerdà fidel,
ton puig acimat d'un lliri,
casta delícia del cel.
Amb reverència l'adora
cadascuna gerarquia.
...
Puigcerdà, que bé està sota
vostre mantell maternal.
Com també la Vaga, us vota
solemne processó anyal
que fidelment commemora
el bé que de Vos rebia.
...




Edició dels Goigs d'Antoni Sàbat Aguilera.

NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA SAGRISTIA

Oh Verge Maria! acudim a la vostra presència tots els vostres fidels de la Cerdanya per a donar-vos gràcies de l'auxili que vàreu concedir als nostres avis i pares, que fa més de 1000 anys, que de generació en generació us veneren, us invoquen, us preguen i us donen gràcies.

Units a tots ells també ens postrem als vostres peus, de manera especial aquests 9 dies que precedeixen la vostra festa. Us demanem que ens ajudeu a ser agraïts amb el Senyor, a recordar les meravelles que heu obrat en el nostre poble.

Us venerem com a plena de gràcia i plena de Déu, i us demanem que intercediu a Jesús perquè ens concedeixi, als fills, participar de la santedat de la Mare.

Feu que com a bons fills seguim els vostres exemples d'escoltar la Paraula de Déu, guardar-la en el cor i deixar-nos guiar per ella.

Feu-nos servicials amb els germans nostres, primer amb els de casa, i després amb tots els altres de la família humana. Feu que tothom conegui el vostre fill i que nosaltres el fem conèixer essent sal de la terra i llum del món pels nostres germans.

Vós ens heu fet el gran regal, Jesucrist, ajudeu-nos a compartir i a fer conèixer aquest gran regal a totes les persones perquè l'estimin i siguin omplertes de la seva alegria, pau i salvació que ens porta.

Us preguem especialment per la nostra comarca, la Cerdanya, embolcalleu-la amb el vostre mantell celestial per a escalfar el cor dels vostres fills. Que siguin imatge dels infants que s'assemblen a la Mare i segueixen els seus rectes ensenyaments. Ajudeu-nos a meditar la grandesa del vostre amor i comprendre el que espereu de nosaltres.

Imatge antiga de la Mare de Déu, extreta del bloc d'Antoni Sàbat Aguilera.

.

Comentaris