Acte de consagració a la Mare de Déu de la Font Santa de Jafre (Baix Empordà, Girona). Any 1961.

Mare de Déu de la Font Santa de Jafre


Als vostres peus, Verge de la Font Santa, teniu aquest poble de Jafre que des de fa mil anys us venera per Mare. En honor vostre els nostres avantpassats bastiren la Capella, la restauraren, confiaren en Vós, us estimaren. I Vós els mostràreu la vostra maternal bonesa.
Conscients i agraïts al vostre amor envers nosaltres, aplegats al vostre redós, consagrem el nostre poble al vostre Cor Immaculat.

Davant Vós els nostres infants, els nostres joves, els pares de família, els vells, els malalts. Davant Vós les nostres cases, els nostres carrers, els nostres camps.

Que els infants trobin una atmosfera d'alegria i de puresa; els joves, força i exemple per a superar-se; que els pares en llur tasca d'educar els fills s'inspirin en els exemples que ens doneu amb Sant Josep de la vostra casa de Natzaret; que els vells trobin respecte, amor i veneració; que els malalts tinguin esperit de fe i d'esperança.

Feu del nostre poble una imatge de la Trinitat Santíssima. Que l'amor uneixi tots els qui hi vivim. Que regni entre nosaltres la justícia i la pau. Que sigui bandejat tot el que és desagradable a la Majestat divina: l'odi, la injustícia, la blasfèmia, la indiferència, l'escàndol, l'egoisme, l'abandó. Que tot el que hi ha en aquest poble, es faci o s'emprengui, ajudi a la perfecció de l'home i del cristià que hi ha en tots nosaltres.

Mare del Crist, Rei de reis, sou Reina; Mare del Senyor de tots els qui dominen, sou Senyora. Reina de misericòrdia, gireu vostres ulls bondadosos envers nosaltres i sigueu per aquest poble, fins al retorn gloriós del Senyor, la Reina, la Senyora, la Mare. Així sigui.

Santuari de la Font Santa de Jafre. Foto: Jordi Llenas.

Aquest acte de consagració està extret d'aquest quadre que recorda la Santa Missió de Jafre del 4 al 15 d'octubre de 1961. Any mil·lenari de la construcció de la Capella de Nostra Senyora de la Font Santa. Cinquè centenari de l'aparició del missatger de Déu a Miquel Castelló. El poble es consagrà al Cor Immaculat de Maria.

Mare de Déu de Gràcia de la Font Santa. Jafre.

Missa presidida pel Bisbe de Girona Francesc Pardo en l'Any Jubilar de la Misericòrdia, del que aquest Santuari en fou Temple Jubilar. 


Comentaris

  1. Molt bé aquesta advocació. Molt ben explicada la història i molt belles fotografies.
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dissabte passat vaig trobar aquesta consagració a la sagristia del Santuari. En el quadre d'on la vaig treure posa que van predicar la Missió de l'any 1961 tres Missioners de Casa Missió de Banyoles, entre ells mn. Joan Marquès.

      Elimina
    2. Moltissimes gràcies pel contingut !

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada