Mapa i informació dels Pessebres Vivents de Catalunya

Pessebre vivent de Santa Susanna

Desenes de pobles de Catalunya, alguns des de fa molts anys, tenen la bonica tradició de representar pessebres vivents. Però on es fan i quan són?

Un pessebre vivent és una representació del naixement de Jesús de Natzaret a través de persones que fan d'actors en un entorn o paratge rústic. Les representacions es solen realitzar els mesos de desembre i gener, coincidint amb les festes nadalenques.

Sant Francesc d'Assís organitzà l'any 1223 el primer pessebre vivent de la història amb un bou i una mula a Greccio de Rieti (Itàlia). A Catalunya hi ha tradició documentada de pessebres des del segle XIV, però la passió pels pessebres va anar més enllà de la representació a través de figures, i des de mitjans del segle XX hi ha pessebres vivents que fan realitat el somni de poder passejar-se entre boscos i rius, envoltat de penya-segats i de fogueres amb pastors que dormen al ras.

Us oferim el mapa amb informació per poblacions que ha elaborat l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya d'alguns d'aquests pessebres. També podeu obtenir més informació a festes.org.



—Informació extreta de la web de l'Opus Dei a Catalunya: opusdei.cat

.

Comentaris