Actes de reparació i consagració al Sagrat Cor de Jesús i a Jesucrist Rei

Segons el nou Enchiridion de les Indulgències, publicat per la Sagrada Penitenciaria Apostòlica el 18 de maig de 1986, es concedeix indulgència plenària a tots els qui, en les solemnitats del Sagrat Cor de Jesús o de Crist Rei, resin públicament l'Acte de reparació o l'Acte de Consagració respectivament. 

Sagrat Cor de Jesús

ACTE DE REPARACIÓ: Jesús dolcíssim

Jesús dolcíssim, la vostra caritat vessada sobre els homes és corresposta ingratament amb l'oblit, la negligència i el menyspreu; nosaltres, agenollats a la vostra presència, volem compensar amb especial reverència una desídia tan abominable i les injúries amb què els homes afligeixen a tot arreu el vostre Cor amantíssim.

Malgrat tot, recordant que també nosaltres més d'una vegada hem estat culpables d'una indignitat tan gran, i intensament penedits d'aquest fet, implorem en primer lloc la vostra misericòrdia en favor nostre, disposats a compensar amb expiació voluntària no solament les infàmies que nosaltres hem comès, sinó també les d'aquells que, en apartar-se totalment del camí de la salvació, han refusat de seguir-vos com a pastor i guia, obstinats en llur infidelitat, o les d'aquells que, en conculcar les promeses del baptisme, s'han descarregat del jou suavíssim de la vostra llei.

Volem expiar tots aquests delictes deplorables i compensar-vos per cada un d'ells: la immodèstia i deshonestedat en la conducta i en el vestir, tants llaços de corrupció preparats per a les ànimes innocents, els dies de festa profanats, les malediccions dirigides contra vós i els vostres sants, les injúries contra el vostre vicari i l'orde sacerdotal, el sagrament de l'amor diví oblidat o profanat amb sacrilegis horribles i, finalment, els delictes de les nacions que s'oposen a les lleis i al magisteri de l'Església que vós vau fundar.

Tant de bo poguéssim rentar aquest pecats amb la nostra sang! Mentrestant, per a compensar l'honor diví profanat, us oferim la satisfacció que vos en altre temps vau oferir al Pare a la creu i que renoveu contínuament a l'altar, ensems amb l'expiació de la Verge Maria, de tots els sants i de tots els fidels piadosos, i prometem de tot cor reparar, en la mesura que ens sigui possible i amb l'ajuda de la vostra gràcia, els pecats pretèrits, nostres i dels altres, i tanta falta d´amor, amb una fe ferma, amb una conducta immaculada, amb l'observança perfecta de la llei evangèlica, sobretot de la caritat, impedir amb totes les injúries que us fan, i animar tots el homes que puguem a seguir-vos. Accepteu, Jesús benigníssim, per intercessió de la Verge Maria Reparadora, l'ofrena voluntària d'aquesta expiació i feu que ens mantinguem amb tota fidelitat en la vostra obediència i el vostre servei fins a la mort, atorgant-nos el gran do de la perseverança, perquè tots arribem finalment a aquella pàtria on vós, amb el Pare i l'Esperit Sant, viviu i regneu pels segles dels segles. Amén.


ACTE DE CONSAGRACIÓ DEL GÈNERE HUMÀ A JESUCRIST REI: Jesús dolcíssim, Redemptor

Jesús dolcíssim, Redemptor del gènere humà, mireu-nos agenollats humilment en la vostra presència. Som vostres i vostres volem ser; i per poder estar més fermament units a vós, avui cada un de nosaltres es consagra voluntàriament al vostre Sagrat Cor.

N'hi ha molts que mai no us han conegut, molts que us han refusat i han menyspreat els vostres manaments. Compadiu-vos dels uns i dels altres, Jesús benigníssim, i atraieu-los tots cap al vostre Sagrat Cor. Regneu, Senyor, no solament sobre els que mai no s'han separat de vós, sinó també sobre els fills pròdigs que us han abandonat; feu que tornin ben aviat a la casa paterna, perquè no morin de misèria i de fam. Regneu sobre aquells que viuen extraviats per l'error o separats per la discòrdia, i feu que tornin al port de la veritat i a la unitat de la fe, perquè aviat només hi hagi un sol ramat i un sol pastor. Concediu, Senyor, a la vostra Església una plena llibertat i seguretat; concediu a tot el món la tranquil·litat de l'ordre; feu que d'un extrem a l'altre de la terra només se senti una veu: “Lloat sigui el Cor Diví, pel qual ens ha vingut la salvació; a ell la glòria i l'honor per tots els segles”. Amén.

Capella del Sagrat Cor de Jesús al Temple del Tibidabo de Barcelona.
Foto: Josep Maria.


Comentaris