Devoció a la Mare de Déu de Núria

Mare de Déu de Núria
Patrona del Bisbat d'Urgell. Foto: Àngela Llop.

La Mare de Déu de Núria es troba a la Vall de Núria, municipi de Queralbs (Ripollès). És la patrona principal de la diòcesi d'Urgell juntament amb Sant Ermengol d'Urgell i també patrona del Pirineu català.
La imatge és una talla romànica de fusta de noguera policromada, datada del segle XII. Maria és representada com a Verge Majestat i com a Tron de Saviesa. Tot i el seu hieratisme, inclou alguns trets que la fan propera, com els cabells i les orelles al descobert, el mantellet de pastora i el gest d'agafar l'infant amb les dues mans.

Goigs a la Mare de Déu de Núria:

Himnes, lloances i oracions a la Mare de Déu de Núria:


Santuari de la Mare de Déu de Núria a la comarca del Ripollès (Girona)
Foto: Josep Maria

Comentaris

  1. Hola, em dic Àngels Gardella; aquest cap de setmana vam ser a Núria; dissabte, vetlla de St. Gil, al vespre davant de l'ermita, el mossèn va llegir un poema preciós de Mn.Pere Ribot dedicat a la Mare de Déu de Núria. M'agradaria tenir aquest text, no el teniu pas vós? No el podeu pas publicar en el vostre blog, que, per cert és realment molt interessant. Us agraïm que publiqueu tots aquests textos i troballes.
    Gràcies per tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No conec aquest poema de Mn. Pere Ribot. M'agradaria molt també tenir-lo. Si el trobes i me'l passes, també l'incluiria en el bloc.
      Ja veus que vaig fent poc a poc un bloc on hi vaig recollint molts elements de devoció popular. Tots els materials que vaig trobant i rebent, són benvinguts.
      Atentament,
      mn. Josep Maria

      Elimina
  2. Benvolguts, estem buscant la partitura coral dels Goigs de la verge de Núria amb text de Joan Maragall i música coral de Joan LLongueres. Algú sap on la podria trobar. Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquests Goigs hi ha la melodia de Llongueres... http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2011/06/uns-altres-goigs-la-mare-de-deu-de.html
      De l'arranjament coral no tinc res.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada