Goigs a santa Juliana Falconieri (en castellà).

GOZOS EN HONOR DE LA GLORIOSA VÍRGEN FUNDADORA DE LAS RELIGIOSAS SERVITAS SANTA JULIANA DE FALCONERI, ABOGADA CONTRA EL VÓMITO. SU FIESTA Á 19 DE JUNIO. Año 1868.

Santa Juliana Falconieri

Pues Cristo escoge de gana
vuestro lado por morada:
Sednos con Dios abogada
Gloriosa Juliana.

Sois de nacion Florentina,
y de pureza tan rara,
que un Santo de quien sobrina
sois, á un ángel os compara;
con esta virtud amada
vencísteis la carne humana.
...
Por temor de vomitar
al Viático sagrado,
pedísteis solo lograr
tenerle allá en vuestro lado;
fué la súplica aceptada
del Padre de buena gana.
...
Cuando el enfermo no puede
retener lo que ha tragado,
si á vos acude sucede,
que al instante es consolado;
de esta gracia sois dotada
de que es testigo quien sana.


Giuliana Falconieri (Florència, 1270 - 19 de juny de 1341) va ésser una religiosa italiana, fundadora de la branca femenina de l'orde dels servites.
Juliana era neboda d'Alessio Falconieri, noble que havia estat un dels fundadors de l'Orde dels Servites. Atreta per la fundació del seu oncle, va iniciar una vida de penitència, pregària i caritat, amb una devoció particular per la Mare de Déu i l'Eucaristia. Continuà essent laica; com d'altres dones, vivia a casa seva, enclaustrada però sense fer vots públics, seguint la regla de l'Orde dels Servents de Maria. Aquestes dones, pel vel (mantello) que cobria el seu cap, eren conegudes com a Mantellate. Per aquest gènere de vida, és considerada fundadora de l'Orde de les Serventes de Maria, branca femenina de l'orde servita.
Afeblida per les penitències, dejunis i pregàries contínues, va emmalaltir fins al punt que no podia rebre la comunió, que li era dipositada sobre el pit. 

.

Comentaris