diumenge, 8 de juliol de 2012

Goigs a Santa Cristina. Lloret de Mar (La Selva, Girona)

Santa Cristina
Sou de Llorét, que'us adora
Protectora
En tots los mals peregrina,
Mártir de Tiro, Cristina.
...
Llorét, que ab fé verdadera
Tè y venera
Vostre Cap, Costella y Cama;
En lo mar quant furiós brama
Prompta espera
Una estrella, si á Vos clama,
Y en terra una valedora;
Protectora...


Edició d'Antoni Sàbat i Aguilera
Dinar a l'entorn de l'ermita, que es fa cada 24 de juliol
Porta d'entrada a l'ermita.
"Sou de Lloret que us adora protectora"
Foto: Josep Maria
Oratori de Santa Cristina al camí d'entrada a l'ermita.
Foto: Josep Maria

Ermita de Santa Cristina a Lloret de Mar.
Foto: Josep Maria


Platja de Santa Cristina

Lloança de la platja de santa Cristina, per Joaquim Ruyra, en l'escrit "La Costa Serena", publicat en el llibre "Entre Flames":

I, ja que he parlat de les nostres platges, no vull deixar de fer menció de la de Santa Cristina que és la perla de totes elles. El seu pendís és tan suau, les seves arenes, tan fines, les flors, que hi creixen, tan extraordinàries, la vegetació que l’enronda, tan ufanosa, i el mar que la banya, tan manyac, que tota ella respira una mena d’idealisme femení. Res més escaient que assignar-li per patrona una nobilíssima i santa Vergeta. Abans de descobrir la seva capella, ja sentim que la naturalesa la demana. I quan ens agenollem per collir els lliris blancs, indígenes i característics d’aquella platja, el nostre cor es complau a dedicar la genuflexió a una puresa més adorable que la material dels lliris mateixos.

Ermita de Santa Cristina a Lloret de Mar


2 comentaris:

 1. Hola , mando este mensaje porque la ultima fotografia que habeis publicado en esta seccion es mia y no me habeis pedido permiso para publicarla, es una foto que tiene los derechos reservados por consiguiente se han vulnerados mis derechos descritos en la ley sobre la propiedad intelectual , agradeceria que al menos me citaseis " ser_aibar " como autor de dicha fotografia

  Un saludo y gracias por la colaboracion

  ResponElimina
  Respostes
  1. Siento no haber puesto el autor de la foto y no haberme fijado que era una imagen con derechos reservados. La he vuelto a buscar en la red y no la he encontrado. La he sustituido por otra.
   Saludos cordiales,
   Josep Maria

   Elimina