Pregàries en la tradició olotina de calçar els infants davant la Mare de Déu del Tura. Olot (Garrotxa, Girona)

Oli de Juli Batallé (1954) representant l'antiga tradició olotina de calçar els infants davant la Mare de Déu del Tura.

És del vostre collaret
que ens doneu una perla
 i de goig el cor s'esberla
quan ens mirem l'angelet.

   Dessota el vostre esguard
ens fa ofrena la ventura!
Als vostres peus, Verge del Tura
avui venim a calçar.

Nosaltres li ensenyarem el camí
d'aquest vostre Santuari
i, el del cel per arribar-hi,
ho fareu Vós des d'aquí.
—Mercè Mallerach—


Santa Maria del Tura, Mare nostra: amb il·lusió i amb goig, venim a fer-vos la presentació d'aquest infant nostre. Vós que consagràreu el vostre Fill en el temple de Jerusalem, us preguem que feu ofrena d'aquest fill nostre al vostre Fill, Jesús, perquè tota la seva vida s'esforci per ser un bon cristià.
        Déu i Pare nostre, nosaltres els esposos, ..................... i ......................, ben contents i joiosos, us donem gràcies per aquest fill nostre que alegra la nostra llar, omple el nostre cor i és el goig de la nostra vida. Hi reconeixem un do vostre. Vós heu fet fecund l'amor amb que ens estimem; d'aquest amor n'heu fet sorgir la vida d'aquest fillet. Gràcies, Pare!
        Sagrat Cor de Jesús, acolliu en ......................., fill nostre. Us el presentem per mediació de la vostra Mare i Mare nostra, en aquest seu santuari sota l'advocació de Santa Maria del Tura per consagrar-lo a Vós i consagrar-nos-hi també nosaltres.
        El posem confiadament sota el vostre guiatge. No defugim la nostra responsabilitat, us demanem, però, que ens ajudeu a educar-lo en la fe i a acceptar amb serenitat les preocupacions, treballs i maldecaps que ens costarà.
        Enfortiu el nostre amor per corregir-lo i encomanar-li sentiments de fe i de bondat. Doneu-nos saviesa per instruir-lo, discerniment per orientar-lo, optimisme il·lusionat per encoratjar-lo, paciència per encaminar-lo cap el bé, comprensió per ajudar-lo sempre. De vegades és difícil comprendre'ls, ser com ells esperen i ajudar-los a fer el seu camí i fer-se responsables. Ajudeu-nos-hi, Senyor Jesús. Us demanem que sigui fort per viure aquella fe i aquell amor que omplen, donen sentit a la vida i ajuden a progressar amb alegria i esperança.
        Que sigui sempre la nostra alegria i el nostre consol. Senyor, guardeu-lo sempre de tot mal. Amén! (Parenostre i Avemaria)
 
Ara, seguint una lloable tradició, la mare calça el fill davant la imatge de la Mare de Déu del Tura dient la següent oració:

Aquí us porto aquest fill meu
perquè en saltar dels meus braços
vull doni els seus primers passos
davant Vós i davant Déu.


Comentaris