Oració a la Mare de Déu del Port de Llançà (Alt Empordà, Girona)

ORACIÓ A NOSTRA SENYORA DEL PORT DE LLANÇÀ, davant la plaga de la fil·loxera de les vinyes.

Mare de Déu del Port de Llançà

Oh sobirana Reina del cel i terra, Immaculada Verge Maria; filla de l'etern Pare, mare del Fill de Déu; esposa de l'Esperit Sant: a Vós que en aquesta vila de Llançà i la comarca honorem amb especial devoció, sota el títol de Nostra Senyora del Port; i tantes vegades hem experimentat el vostre poderós patrocini, aconseguint remei en les nostres necessitats.

Acudim ara summament afligits i humilment postrats davant de Vós, amb un gran dolor i pesar d'haver ofès a Déu nostre Senyor; i amb un ferm propòsit de confessar-nos i d'esmenar la nostra vida. Ja que estem certs que els nostres pecats són la causa dels càstigs que Déu ens envia.

Us demanem amb tot l'afecte del nostre cor, ja que sou Mare de pietat i misericòrdia, que intercediu davant el vostre santíssim Fill per aconseguir-nos remei en la present tribulació: una espantosa misèria ens amenaça si la fil·loxera destrueix les vinyes.

Recordeu-vos de que mai hem estat abandonats de Vós els que us hem invocat amb tota confiança, després que posem en Déu tota la nostra esperança. Oïu doncs les nostres súpliques i aconseguiu-nos remei en la present calamitat, a fi que sigui per a major honra i glòria de Déu i vostre, per a l'augment de devoció cap a Vós i per a millor aconseguir la nostra salvació.

Amén.

Processó amb la Mare de Déu del Port de Llançà

Foto i més informació: Pobles de Catalunya

Comentaris