Oració del matí a la Mare de Déu de Montserrat

Mare de Déu de Montserrat

Dolcíssima Mare meva, Verge de Montserrat, al donar-vos el bon dia us demano de tot cor, que la vostra gràcia i protecció gloriosa m'acompanyi sempre més.
Vetlleu per a mi i els meus dia i nit, allunyeu-me de les ocasions perilloses, porteu-me sempre pel bon camí, feu-me cast, humil i dòcil, complidor dels meus deures i generós amb els altres. Ompliu el meu cor d'amor a Déu, en vostres mans deixo, oh Mare meva! el meu esdevenir en aquest món. No desitjo una altra cosa que saber la voluntat de Déu per complir-la dignament.
Així sia.

.

Comentaris

  1. Mossèn: no trobeu que aquesta oració és massa llarga? Què millor que resar una Ave Maria, curta, maditada i de tot cor? malgrat això, la millor oració és el Parenostre que és la millor i l'única que ens ensenyà Jesucrist.

    ResponElimina
  2. Clar que el Parenostre i l'Avemaria són les oracions vocals per excel·lència. Però aquestes oracions populars, com aquesta que li va ensenyar la seva mare a un amic meu, és la preciosa expressió de la confiança a la Mare de Déu. És bo que el cor s'expressi amb els elements que té al seu abast.
    Aquestes devocions i oracions complementen, no substitueixen les altres que dius. Jesucrist ens va deixar el Parenostre, però feia servir també els Salms per a pregar. És bo que la nostra pregària s'alimenti també de les tradicions cristianes populars.

    ResponElimina
  3. estic buscant una oració a la Mare de Deu de Montserrat, que comença aixì

    "Quan jo n'era petiteta, al costat de la maneta vaig aprendre a estimar a la nostra moreneta.
    M'agradaba el besamans, en el rosari m'hi dormia i em solia despertar amb l'escolania...."

    Pot ser la coneixeiu, no la trobo enlloc. Em podeu ajudar?
    Gracies
    Matilde

    ResponElimina
  4. Benvolguda Matilde. Sento no poder-te ajudar. No conec aquesta oració. L'he buscada una mica i no l'he pas trobat. Si algú més hi pot aportar alguna pista serà benvinguda. Si la trobes m'agradaria conèixer-la i la posaria en el bloc.
    Moltes gràcies i continuarem buscant.
    mn. Josep Maria

    ResponElimina
  5. Fa dies que reso la pregaria del matí a la Mare de Deu de Montserrat, la trobo molt bonica. Moltes gràcies per la publicació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè. Que la Mare de Déu de Montserrat ens ajudi i guiï a tots. Bon dia!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per la seva resposta.

      Elimina
    3. Bona nit Mn Josep Mª. En aquest blog que es parla de les devocions, fa temps tinc una pregunta sobre Sta. Raquel monja. Es celebra el 2 de maig. I no he trobat sobre la seva vida. Se que hi ha la Raquel de la biblia. Pero d'aquesta del 2 de maig no. Si pot ser, ja amb dirá algo. Moltes gràcies per la seva atenció.


      Elimina
    4. Bon dia Mercè: No sé res d'aquesta santa monja Raquel. Sí que surt als santorals del 2 de maig, però no he pogut trobar cap informació sobre ella. Ho sento.
      mn. Josep Maria.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada