Oració del matí a la Mare de Déu de Montserrat

Mare de Déu de Montserrat

Dolcíssima Mare meva, Verge de Montserrat, al donar-vos el bon dia us demano de tot cor, que la vostra gràcia i protecció gloriosa m'acompanyi sempre més.
Vetlleu per a mi i els meus dia i nit, allunyeu-me de les ocasions perilloses, porteu-me sempre pel bon camí, feu-me cast, humil i dòcil, complidor dels meus deures i generós amb els altres. Ompliu el meu cor d'amor a Déu, en vostres mans deixo, oh Mare meva! el meu esdevenir en aquest món. No desitjo una altra cosa que saber la voluntat de Déu per complir-la dignament.
Així sia.

.

Comentaris

 1. Mossèn: no trobeu que aquesta oració és massa llarga? Què millor que resar una Ave Maria, curta, maditada i de tot cor? malgrat això, la millor oració és el Parenostre que és la millor i l'única que ens ensenyà Jesucrist.

  ResponSuprimeix
 2. Clar que el Parenostre i l'Avemaria són les oracions vocals per excel·lència. Però aquestes oracions populars, com aquesta que li va ensenyar la seva mare a un amic meu, és la preciosa expressió de la confiança a la Mare de Déu. És bo que el cor s'expressi amb els elements que té al seu abast.
  Aquestes devocions i oracions complementen, no substitueixen les altres que dius. Jesucrist ens va deixar el Parenostre, però feia servir també els Salms per a pregar. És bo que la nostra pregària s'alimenti també de les tradicions cristianes populars.

  ResponSuprimeix
 3. estic buscant una oració a la Mare de Deu de Montserrat, que comença aixì

  "Quan jo n'era petiteta, al costat de la maneta vaig aprendre a estimar a la nostra moreneta.
  M'agradaba el besamans, en el rosari m'hi dormia i em solia despertar amb l'escolania...."

  Pot ser la coneixeiu, no la trobo enlloc. Em podeu ajudar?
  Gracies
  Matilde

  ResponSuprimeix
 4. Benvolguda Matilde. Sento no poder-te ajudar. No conec aquesta oració. L'he buscada una mica i no l'he pas trobat. Si algú més hi pot aportar alguna pista serà benvinguda. Si la trobes m'agradaria conèixer-la i la posaria en el bloc.
  Moltes gràcies i continuarem buscant.
  mn. Josep Maria

  ResponSuprimeix
 5. Fa dies que reso la pregaria del matí a la Mare de Deu de Montserrat, la trobo molt bonica. Moltes gràcies per la publicació.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Gràcies Mercè. Que la Mare de Déu de Montserrat ens ajudi i guiï a tots. Bon dia!

   Suprimeix
  2. Bona nit Mn Josep Mª. En aquest blog que es parla de les devocions, fa temps tinc una pregunta sobre Sta. Raquel monja. Es celebra el 2 de maig. I no he trobat sobre la seva vida. Se que hi ha la Raquel de la biblia. Pero d'aquesta del 2 de maig no. Si pot ser, ja amb dirá algo. Moltes gràcies per la seva atenció.


   Suprimeix
  3. Bon dia Mercè: No sé res d'aquesta santa monja Raquel. Sí que surt als santorals del 2 de maig, però no he pogut trobar cap informació sobre ella. Ho sento.
   mn. Josep Maria.

   Suprimeix

Publica un comentari