Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat

Mare de Déu de Montserrat

I. Verge prodigiosa, tron puríssim on reposà l'eterna Saviesa quan vingué al món a ensenyar el camí de la salvació, aconseguiu per als vostres catalans aquella fe que enfonsa les muntanyes, omple les valls i fa planer el camí de la Vida. (Avemaria i Glòria)

II. Mare Castíssima, mirall de puresa, flor de les verges, que portàreu al món el bàlsam d'incorrupció, Jesús fill de Déu, obteniu-nos l'honestedat dels costums públics. (Avemaria i Glòria)

III. Profetessa admirable, que beneíreu i lloàreu l'Etern més que no pas totes les jerarquies angèliques plegades, feu que sigui desterrat d'aquest poble vostre l'esperit de maledicció i blasfèmia. (Avemaria i Glòria)

IV. Rosa de caritat, foc que sense consumir escalfa, traieu de Catalunya l'esperit de discòrdia, i ajunteu tots els seus fills amb cor de germans. (Avemaria i Glòria)

V. Santa Engendradora de l'Etern, filla del vostre fill, feu que mai no es desfaci aquest poble català que Vós espiritualment engendràreu. (Avemaria i Glòria)

VI. Verge poderosa, més forta que un exèrcit en ordre de batalla, des del vostre alt castell de Montserrat, defenseu d'enemics espirituals i temporals tota la terra catalana que teniu encomanada. (Avemaria i Gloria)

VII. Senyora de Montserrat, que teniu la vostra santa muntanya voltada d'oliveres, signe de pau, aconseguiu per als pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua. (Avemaria i Gloria).

Oració final.
O Déu, vós que concediu tots els béns, i que glorifiqueu amb un culte insigne la muntanya escollida per l'excelsa Mare del vostre Fill únic. Feu que, ajudats amb la poderosa protecció de la Immaculada Verge Maria, puguem arribar amb seguretat a la muntanya, que és Crist. Pel mateix Crist, Senyor nostre. Amén.


Aquesta Visita Espiritual va ser escrita pel doctor Josep Torras i Bages. Es va estrenar el diumenge 30 d'abril de 1899 a l'altar de la Verge de Montserrat de la Catedral de Barcelona en la Missa que, amb motiu de la fundació de la Lliga de la Mare de Déu de Montserrat, hi celebrà el Doctor Torras, ja bisbe electe de Vic. (Extret del llibre "Devocions marianes" de Mn. Joan Marqués i Suriñach).

Comentaris

  1. ... VISCA LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT !

    -- MOLTA FE I ORACIONS !

    -- ACCIÓ DE GRÀCIES !

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada