dimecres, 14 de novembre de 2012

Goigs i Visita Espiritual a la Mare de Déu de la Pineda. Vila-seca (Tarragonès, Tarragona)

Vostres goigs devotament
direm, puix ningú ens ho veda:
Patrona de la Pineda,
ajudeu-nos promptament.

En el camp de Tarragona
vostra casa està plantada,
on hi sou reverenciada
com la devoció pregona,
la qual és la més corrent
i la més rica moneda.
...
La vila de Vila-seca,
en totes ses afliccions,
com a Mare i sa Patrona
us visita amb processons.
Concediu-nos igualment
aigua i fruit per meravella.
...
Guardeu, celestial Senyora,
els vostres devots, de mal,
i assistiu-los puntual
ara i en qualsevol hora;
doneu els eterns contents
als fills d'aquesta Vereda.

Guardeu-nos contínuament
del dimoni, que ens enreda.
Verge i Santa de Pineda,
mireu-nos benignament.


Retaule de la Mare de Déu de la Pineda. Foto: Maki.
Ermita de la Mare de Déu de la Pineda. A dos quilòmetres del nucli de Vila-seca, en la carretera de Tarragona a Salou. L'aplec es celebra el dilluns de Pàsqua
Mare de Déu de la Pineda, de Vila-seca, molt invocada per la gent del mar. La imatge és del s. XIV-XV, un baix relleu de pedra i d'estil gòtic local. El conjunt fa només 27 centímetres d'alçària.

VISITA ESPIRITUAL A LA MARE DE DÉU DE LA PINEDA, DE VILA-SECA:

Puríssima i gloriosa Mare, Senyora de la Pineda i Patrona dels vila-secans, atorgueu als vostres fills aquella fe enardida que tenien els avis, i abrigueu-nos tots amb l'amplada amorosa del vostre mantell. Ave Maria.

Immaculada i dolcíssima reina, que teniu un soli a cada cor, i en cada llar de Vila-seca una capella: refermeu, encara, la nostra confiança en vós i desvetlleu en nosaltres l'anhel de servir fidelment el Crist i la seva Església. Ave Maria.

Nova i victoriosa Eva que, al peu de la creu, oferíreu al món la fruita saborosa de la Gràcia: allunyeu de la nostra vila la llavor immunda del pecat, i feu-nos sentir la set de viure en cristià les vint-i-quatre hores de cada dia. Ave Maria.

Encisadora i humilíssima Verge, per Déu enaltida a la més fecunda maternitat: encomaneu a totes les llars de Vila-seca, l'amor i la pau que regnava, tothora, a la vostra casa de Natzaret, ideal de les famílies cristianes. Ave Maria.

Dispensadora de totes les gràcies i més forta que un exèrcit en combat: beneïu les collites i els conreus, vetlleu la nostra vida quotidiana, uniu-nos amb cor de germans i defenseu-nos de mals i d'enemics. Ave Maria.

Advocada nostra i emperadriu del cel, vida, dolcesa i esperança nostra: des del vostre santuari de la Pineda, pregueu per tots nosaltres al vostre Fill, endolciu l'hora de la nostra mort, i obriu-nos les portes del cel. Ave Maria.

Pregueu per nosaltres, Verge santa de la Pineda.
Perquè siguem dignes de les promeses de Jesucrist.

Preguem:
O Déu, que per la resurrecció del vostre Fill i Senyor nostre Jesucrist, us heu dignat alegrar la terra, concediu-nos, us preguem, que, per la seva Mare, la Verge Maria assolim el goig de la vida eterna. Pel mateix Crist, Senyor nostre. Amén.

Festa Quinquennal de la Portada de la Mare de Déu de La Pineda a l'església parroquial de Sant Esteve de Vila-seca. Foto: Pere Ferré. Any 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada