Pregària "dels cinc dits", del Papa Francesc


1. El dit polze és el que és més a prop teu. Així que comença pregant per aquells que estan més units a tu. Són els més fàcils de recordar. Pregar pels qui estimem és "una dolça tasca".

2. El següent dit és l'índex: Prega pels qui ensenyen, instrueixen i guareixen. Ells necessiten suport i saviesa per a conduir d'altres per la direcció correcta. Els has de tenir presents en les teves oracions.

3. Després ve el dit cor, el més alt. Ens recorda els nostres líders, els governants, els qui tenen autoritat. Ells necessiten la direcció divina.

4. Seguidament ve el de l'anell. Sorprenentment, aquest és el nostre dit més feble. Ells ens recorda que hem de pregar pels febles, malalts o turmentats per problemes. Ells necessiten les teves oracions.

5. I finalment tenim el menovell, el més menut de tots. El petit ens hauria de recordar de pregar per nosaltres mateixos. Quan hagis acabat de pregar pels primers quatre grups, les teves pròpies necessitats apareixeran en una perspectiva correcta i estaràs preparat per a pregar per tu mateix d'una manera més efectiva.

Oració composada pel Papa quan era bisbe a l'Argentina
Versió castellana

Comentaris