Goigs a la Mare de Déu de la Bonanova (en castellà). Antic Convent dels Trinitaris de Barcelona (Barcelonès, Barcelona).

GOZOS Á LA MILAGROSA IMÁGEN DE N. SEÑORA DE LA BUENA NUEVA QUE SE VENERA EN EL ALTAR MAYOR DE LA IGLESIA DEL CONVENTO DE PP. TRINITARIOS DESCALZOS DE LA CIUDAD DE BARCELONA.


Ya que con dulce blason
de Buena nueva os clamamos,
Por vos, Señora, tengamos
la nueva de salvacion.

Buena nueva recibisteis
en la que Gabriel os dió,
cuando del Dios que os crió,
elegida Madre fuisteis:
Por tan alta distincion
humildes os veneramos.
...
A vos el devoto ensalza
en vuestra imagen sagrada
en el Altar colocada
de la Trinidad descalza:
A tan pia Religion
proteged, como anelamos.
...
Pues que con invocacion
De Buena nueva os loamos,
Por vos, Señora, tengamos
la nueva de salvacion.

Extret de "Gozos en Navarra y en una colección de Cascante" de Ricardo Fernández Gracia (2019).

Detall d'un plànol on s'hi representa la façana del Convent de la Mare de Déu de la Bonanova (s. XVIII). Font: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona publicat en el web monestirs.cat.

Retaule de la Mare de Déu de la Bonanova quan va ser traslladat a l'església de Sant Boi de Llobregat. Va ser destruït el 1936. Foto: Gaietà Barraquer (1894) publicada a Las casas de religiosos durante el primer tercio dels siglo XIX i extreta del web monestirs.cat.


El convent dels trinitaris descalços de Barcelona es va fundar el 1633 gràcies a la intervenció d'Onofre de Sant Tomàs, religiós d'aquest orde procedent de la casa de la Trinidad de Saragossa. La seva església es va consagrar el 1639 i es va renovar el 1698. Ara ha desaparegut, estava situat en el mateix lloc on ara s'aixeca el Gran Teatre del Liceu, a la Rambla.


Comentaris