21 de juliol: sant Daniel.
22 de juliol: santa Magdalena. 23 de juliol: santa Brígida - sant Ezequiel. 24 de juliol: santa Cristina. 25 de juliol: sant Jaume. 26 de juliol: sants Joaquim i Anna. 27 de juliol: sant Cugat - santes Juliana i Semproniana. 28 de juliol: sant Nazari. 29 de juliol: santa Marta - sant Llàtzer. 30 de juliol: sants Abdó i Sennén. 31 de juliol: sant Ignasi de Loiola.

divendres, 11 de novembre de 2011

Per aprendre a viure la Santa Missa

Fa uns anys vaig realitzar un llibret a partir de texts recopilats en diversos devocionaris.
Té la intenció d'ajudar als joves a entendre una mica millor en què consisteix la Santa Missa i a viure-la ben participada.

Ja que aquest bloc està dedicat a les devocions populars, cal dir que la Santa Missa és la millor devoció. És el centre i la rel de la vida de l'Església. També ha de ser el centre de la vida interior de cada cristià. Hi rebem la predicació de la Paraula de Déu (Litúrgia de la Paraula), i ens oferim, juntament amb els dons que presentem, amb Crist, sacerdot i víctima (Litúrgia de l'Eucaristia).
Hi podem ajuntar totes les alegries i tristeses, els treballs i el descans de cada dia, posar-ho tot sobre la patena en la que el sacerdot hi ofereix el pa i el vi. Jesús ho fa tot seu, i ho ofereix a Déu Pare per l'Esperit Sant.

Podeu veure el document clicant en aquest enllaç: "Per aprendre a viure la Missa".

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada