La pràctica de la comunió espiritual

El Sagrari és el lloc on es guarda l'Eucaristia o Santíssim Sagrament

La Comunió espiritual és l'oració amb la que desitgem rebre a Jesús fora de la comunió sagramental.
Hi ha moltes fórmules de comunió espiritual...

  • COMUNIÓ ESPIRITUAL DE SANT ALFONS MARIA DE LIGORI:
Crec Jesús meu, que esteu en el Santíssim Sagrament. Us estimo sobre totes les coses i voldria tenir-vos en la meva ànima. I ja que ara no puc rebre-us sacramentalment  veniu almenys espiritualment dins el meu cor. Com si ja haguéssiu vingut, us abraço i m'uneixo tot jo amb Vós; no permeteu que ja mai em separi de Vós.
Jesús, el meu bé, el meu dolç amor: feriu, inflameu aquest meu cor perquè sigui sempre tot ardent per Vós.

  • COMUNIÓ ESPIRITUAL BREU:
Bon Jesús, us crec present en el Santíssim Sagrament, us estimo i us desitjo. Veniu al meu cor. Jo us abraço; no us separeu ja mai de mi!

  • COMUNIÓ ESPIRITUAL QUE FEIA SERVIR SANT JOSEPMARIA:
Jo voldria, Senyor, rebre-us amb aquella puresa, humilitat i devoció amb què us va rebre la vostra Santíssima Mare, amb l'esperit i fervor dels sants.

  • ORACIÓ PER LA VISITA AL SANTÍSSIM DE SANT ALFONS MARIA DE LIGORI:
Senyor meu Jesucrist, qui per l'amor que teniu als homes, us esteu nit i dia en aquest Sagrament ple de pietat i amor, esperant, convidant i acollint tots aquells que venen a visitar-vos: crec que esteu present en el Sagrament de l'Altar. Us adoro des de l'abisme del meu no-res i us dono gràcies per totes les mercès que m'haveu fetes, especialment d'haver-vos donat Vós mateix en aquest Sagrament, d'haver-me assenyalada per Advocada meva la vostra Mare Santíssima i haver-me atret a visitar-vos en aquesta església. Adoro ara el vostre Cor santíssim i faig intenció d'adorar-lo per aquest tres fins: el primer, en acció de gràcies per aquest gran benefici; el segon, per rescabalar-vos de totes les injúries que haveu rebudes de tots els vostres enemics en aquest Sagrament; i l'altra intenció és adorar-vos amb aquesta visita en tots els llocs de la terra en els quals esteu sacramentalment i sou més abandonat i menys reverenciat. Em dol d'haver ofès tantes vegades la vostra divina bondat en la meva vida passada. Proposo amb la vostra divina gràcia no ofendre-us més d'aquí endavant; i ara, per més que sigui miserable, em consagro totalment a Vós, renuncio i dono a Vós tota la meva voluntat, els meus afectes i desigs i totes les meves coses. D'avui endavant feu el que vulgueu de mi i de les coses meves. Vull solament i us demano el vostre sant amor, la perseverança final i el compliment perfet de la vostra voluntat. Us recomano les ànimes del Purgatori, especialment les més devotes del Santíssim Sagrament i de Maria Santíssima. Us recomano també tots els pobres pecadors. Finalment, Salvador meu amadíssim, uneixo tots els meus afectes amb els del vostre Cor amorosíssim, i així units els ofereixo al vostre Pare etern i li prego en nom vostre que pel vostre amor els accepti i escolti. Amén.

  • COMUNIÓ ESPIRITUAL DE SANT ANTONI MARIA CLARET:
¡Oh Jesús i Senyor meu!... jo crec fermament que Vós esteu realment en el Santíssim Sagrament de l'altar. Ai, Déu meu, que feliç seria, si us pogués rebre en el meu cor!... Jo espero, Senyor, que vindreu i que m'omplireu de les vostres gràcies. 
Jo us estimo, dolcíssim Jesús!... Qui sempre us hagués estimat!... Qui mai us hagués ofès, ni agreujat, dolcíssim Jesús del meu cor!... Jo us desitjo rebre en el meu interior.
(Moment de silenci, adoració i entrega a Jesús. Desitja amb fe viva de combregar i ja has combregat espiritualment). 
—actualització pròpia del català a partir del llibre del 1908 tal com es veu en la següent il·lustració—

Explicació de Sant Antoni Maria Claret de la importància de la Comunió espiritual i la fórmula per resar-la extreta del seu llibre "Camí dret y segur per arribar al cel". 

La Custòdia o Ostensori, és on es col·loca l'Hòstia, després de consagrada, per a adoració dels fidels d'una manera més vistosa i propera que el Sagrari.

Comentaris

  1. Hola, estem fent un devocionari, que li faciliti resar, pel meu germà que perd la memòria.
    Jo vaig aprendre dels seus llavis la comunió espiritual que dius feia servir Sant Josepmaria i sempre li he sentit dir "amb l'esperit i fervor dels sants"sense "el".
    Ho demana la traducció? En castallà ni hi és. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Tens tota la raó. Ja ho he rectificat. Endavant amb el devocionari.

      Elimina
  2. Mn., el què de "amb què" va amb accent. Gràcies i bon any!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada