Goigs a Sant Jaume. Lleida (Segrià, Lleida)

GOIGS EN LLOANÇA A SANT JAUME QUE ES CANTEN A LLEIDA EN LA ROMERIA DELS FANALETS LA VESPRADA DEL 24 DE JULIOL, VIGÍLIA DE LA FESTA DE L'APÒSTOL. EDICIÓ EN MOTIU DEL 50 ANIVERSARI DE L'AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES. ANY 2012.

Sant Jaume apòstol a Lleida, en que un àngel baixa del Cel per a fer-li llum amb un fanalet per a treure's una punxa del peu.

Sant Jaume ve de Galícia,
Sant Jaume ve d'Aragó
i a Lleida va deixar estesa
la fe de Nostre Senyor.

Quan feu el sagrat Col·legi
d'apòstols el Redemptor,
amb sant Pere l'inicia
i amb sant Jaume, fill del Tro.
...
Sant Jaume, Patró d'Espanya,
que va seguir tot el món
a Lleida va arribar un dia
per fer sa predicació.

Sant Jaume ve de Galícia,
s'atura al Peu del Romeu,
àngels baixen llum per treure's
una punxa que té al peu.

Veniu, veniu, fills de Lleida,
veniu tots a la processó;
que el Sant des del cel us crida
per dar-vos protecció.

Preguem: Vós, Senyor, que heu volgut que per l'acció apostòlica del vostre apòstol Sant Jaume, la llavor evangèlica donés fruit abundant; feu que els que avui celebrem la seva festa, ens mantinguem sempre fidels a la fe que l'apòstol predicà a Lleida i per la seva intercessió, protegiu la nostra ciutat i doneu-nos salut i pau.

Agraeixo a Dionís Gutiérrez i Rosich, Mantenidor del Servei d'Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, l'aportació dels anteriors Goigs.



Capella de Sant Jaume, entre el Carrer Major i el Carrer dels Cavallers. És on antigament hi havia el carrer del Peu del Romeu. Foto: PMRMaeyaert
"Tenen en Leyda una Capella de sanct Jaume al carrer del Peu del Romeu: y es fama continuada de pares a fills, que lo sanct en aquell seu passatje posá allí. Y los minyons la nit de la festa del sanct, van ab llanternetes de paper ab llums: á las quals diuhen sanct Jaumets en memoria de la predicació que lo Apóstol feu en dita Ciutat"
Sant Jaume. Foto: Enfo
Foto: Pere López
Interior de la capella. Foto: Pere López
Benedicció de fanalets
Romeria de la vesprada del dia 24 pels carrers de Lleida
Aquestes últimes imatges procedeixen de la web de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, on hi podeu trobar moltes més imatges i informacions d'aquesta festa i romeria.
Programa de les festes del 2015



Comentaris