Goigs a la beata Imelda Lambertini (en castellà)

GOZOS DE LA BEATA IMELDA LAMBERTINI, RELIGIOSA DOMINICA QUE SE VENERA EN EL CONVENTO DE SANTA CLARA DE LA CIUDAD DE VICH. Año 1846.

La beata Imelda Lambertini (s. XIV) es celebra el 12 de maig. Va morir als 11 anys, i segons la tradició en un èxtasi durant la seva primera comunió.

Pues de inocencia y amor
Eres portento asombroso:
Nuestro ruego fervoroso
Presenta, Imelda, al Señor.

Bolonia, ciudad famosa,
Do descansa el cuerpo santo
De Guzman, portento tanto
Al mundo dió venturosa;
Todo en ti fue prodigioso,
Todo belleza y primor.
...
Tu sepulcro aqui publica
La grandeza de tu gloria
Y hace eterna tu memoria
Y milagros multiplica;
Pues no niegues tu favor
A quien te invoca piadoso.

Extret de "Gozos en Navarra y en una colección de Cascante" de Ricardo Fernández Gracia (2019).

Viquipèdia. Imelda, de nom seglar Maddalena, era filla del comte Egano Lambertini i de Castora Galuzzi. Encara que era petita, tenia una gran pietat, i feia petits altars davant dels quals pregava llargament. Tenia una gran admiració per Santa Agnès de Roma, i el seu desig més gran era rebre la comunió. En aquella època, però, els nens només podien combregar després de fer els catorze anys. Tanmateix, demanava insistentment als seus pares que la portessin al monestir de dominiques de Bolonya, on acceptaven nens. Els seus pares hi van acceptar, i Maddalena va entrar amb les novícies al monestir de Val di Pietra amb deu anys, on va prendre el nom religiós d'Imelda. Encara que per l'edat no estava obligada a seguir la regla, ella la seguia amb devoció i aplicació, i suplicava a les germanes i al seu confessor que la deixessin combregar, però ells no la deixaven perquè no tenia l'edat permesa.


Comentaris