Goigs a santes Juliana i Semproniana (en castellà). Antiga parròquia de Sant Cugat del Rec a Barcelona (Barcelonès, Barcelona).

GOZOS EN HONOR DE LAS SANTAS VÍRGENES Y MÁRTIRES ILURENSES JULIANA Y SEMPRONIANA QUE SE CANTAN EN LA FIESTA QUE EN OBSEQUIO DE LAS MISMAS CELEBRA EL MONTE-PIO DE MATARONENSES RESIDENTES EN BARCELONA, EN LA IGLESIA PARROQUIAL DE SAN CUCUFATE DE ESTA CIUDAD. Año 1887.

Les màrtirs santes Juliana i Semproniana

Al sumo Sér adoremos
Y cantemos;
Gloria á vos, oh Juliana;
Gloria a vos, Semproniana.

Bello jardín es Iluro,
Donde dos flores brotaron,
Que de virtud exhalaron
Perfume el más rico y puro;
Tras perfume tal volemos,
Y cantemos...
...
Del mártir San Cucufate
El templo tiene guardadas
Estas reliquias sagradas,
Joya de mucho quilate;
Ante las mismas oremos,
y cantemos...

Font: Biblioteca de Catalunya

Sant Cugat del Rec era una antiga església parroquial de Barcelona, situada primitivament a un extrem del barri de Santa Maria o de la Bòria, al carrer de Calders, a l'antic camí que anava a Sant Cugat del Vallès, raó per la qual era anomenada sovint Sant Cugat del Camí i també Sant Cugat del Forn, per ésser prop d'un antic forn de la ciutat.
L'erigí el 1023 el canonge Guislabert, més tard bisbe de Barcelona. Es reféu al s. XVII amb la intervenció del Consell de Cent i s'engrandí el 1830. Fou cremada durant la Setmana Tràgica i destruïda el 1936; ara al seu lloc hi ha una petita plaça. El 1944 s'inicià la construcció de l'església al carrer de la Princesa. Aquesta parròquia persistí fins al 2001 quan l'arquebisbe en decretà l'abolició integrant-la a la parròquia de Santa Maria del Mar.
(Extret de l'enciclopèdia Catalana i la Wikipedia).


Comentaris