Novena a un sant o santa


Pel senyal de la santa Creu...

A fi que la nostra oració sigui més eficaç davant de Déu, i pugui el/la gloriós/a Sant/a N. fer valer més els nostres obsequis prop de la divina Majestat, penedim-nos dels nostres pecats i faltes fent de tot cor un Acte de contrició.
Senyor meu Jesucrist,...

Gloriós/a sant/a N., a vós acudim plens de confiança en la vostra poderosa intercessió. Nosaltres ens sentim atrets a vós amb una devoció particular, i sabem que les vostres súpliques seran més agradoses a Déu nostre Senyor, si vós, que tant estimat en sou, les hi presenteu. Mireu les nostres misèries i penes, els nostres treballs i necessitats, els nostres bons desigs, i obteniu-nos d'assegurar cada dia més la nostra salvació eterna amb la pràctica de bones obres i la imitació de les vostres virtuts. I en particular us demanem que ens alcanceu de Déu la gràcia especial que, amb aquesta nostra pregària, esperem confiadament obtenir. Amén.

Oh Pare Etern, que volguéreu manifestar la vostra omnipotència en els Sants pels seus prodigis i virtuts, i per la fortalesa en esmerçar la vida en el vostre servei: feu que nosaltres sapiguem vèncer amb constància totes les temptacions i que, mai de la nostra vida, el pecat ens aparti de vós.
Parenostre, Avemaria i Glòria.

Oh Fill Unigènit, que volguéreu manifestar la vostra saviesa infinita en els Sants, comunicant-los la vostra llum i les vostres inspiracions per a penetrar les veritats divines i viure de la fe: feu que nosaltres practiquem amb la vostra gràcia i el vostre auxili, totes les virtuts, i així puguem créixer cada dia més en la perfecció cristiana.
Parenostre, Avemaria i Glòria.

Oh Esperit Sant, que volguéreu manifestar la unció del vostre amor en els Sants, espargint els vostres dons i fruits en la seva ànima, inflamant-los de zel i de caritat: feu que nosaltres sapiguem estimar-vos, oh Déu nostre, sobre totes les coses i als nostres germans com a nosaltres mateixos, no trencant mai per res la santa caritat.
Parenostre, Avemaria i Glòria.

Pregeu per nosaltres sant/a N.
Perquè siguem dignes de ls promeses de Jesucrist.

Preguem. Feu-nos la gràcia, oh Senyor Déu nostre, que per la intercessió de sant/a N., del/la qual nosaltres venerem les virtuts aquí a a la terra, siguem un dia comptats, juntament amb ell/a, entre els Sants del cel. Per Crist, Senyor nostre. Amén.

(Imatge: Sant Martí de Tours, Empúries)

.

Comentaris